Platja Puntes del Moro

Alacant > La Vila Joiosa
8 vots

Estem en una platja semiurbana del La Vila Joiosa, de 210m d'extensió i 4m d'ample. Es troba entre el nou passeig marítim i una zona muntanyenca. Té dos espais més còmodes, amb grava i còdols més petits, la resta són bitlles o còdols més grans.

Vista panoràmica zona nort amb eucaliptus e Illa de Benidorm al fons.

Es troba a poca distància de la platja Centre i té una ocupació molt baixa fins i tot en temporada alta pel que estarem tranquils en aquest lloc. Hi ha una zona on els veïns fan petites piscines amb roques i bitlles que protegeixen de l'onatge i són un bon lloc perquè els nens petits prenguin un bany sense que els molestin les ones. Hi ha uns quants eucaliptus que ens donen bastant ombra pegats a la platja. Disposem d'un xiringuito a l'estiu, en una part que és com una terrassa al mar i on podem gaudir de nits amb música en viu.

És un lloc molt bo per a practicar snorkel quan el mar està tranquil i podem anar nedant des d'aquí a la veïna cala de la Malladeta, passant per davant dels penya-segats i on gaudirem d'un fons marí amb plaques de roques, fons sorrencs i zones amb posidònia oceànica molt variats i amb molta vida.

És un bon lloc des d'on iniciar una ruta amb kaiak o paddle surf ja que l'aparcament està molt a prop i hi ha una costa per on baixar còmodament amb el nostre equip. Podem anar direcció a platja Centre o cap al sud cap a la platja del Paradís i si estem en forma i el vent ens ho permet, podem arribar fins a la Caleta o la platja canina del Xarco.

Zona sud de la platja amb penya-segat al fons. Detall de les aigües cristal·lines y fons marí rocós. 

Si ens agrada passejar, podem pujar a la petita muntanya que hi ha al costat de la platja i fer una visita al jaciment de la Malladeta, on hi ha restes de cases. Va ser un santuari iber i posteriorment romà i punt d'observació dels cicles solars que indicaven l'inici de les collites. Si el sol surt pegat a l'Illa de Benidorm estem en un dels equinoccios. També veurem en el camí la Vila Giacomina i diversos punts elevats des d'on observar el mar, la costa i bones vistes on contemplar la sortida i ocàs del sol.

Disposem d'un pàrquing públic d'unes 10 places just al costat i una avinguda amb aparcaments a l'ombra d'arbres en la zona contigua.

7 Consejos para cuidar Calas y Playas

 Explica la teua experiència en aquest lloc

  Accedir   Registre

Comentaris

Todavía no he tenido la oportunidad de remar en esta cala de Villajoyosa, pero sin duda tras leer el artículo estoy motivado a pasar por ella junto a mi inseparable SUP board. Sin duda, la facilidad de acceso sumado a unas aguas cristalinas, fondos de posidonia y mucha vida marina hacen de esta cala un destino que no se puede olvidar.
La Playa Puntas del Moro tiene un entorno semiurbano y montañoso, con una composición de roca y con un oleaje moderado. Lo bueno de esta playa es que es bastante limpia ya que se limpia con regularidad y también hay distintas zonas para comer y beber con buena calidad.