Platja de l'Albufereta

Alacant > Alacant
10 vots

Cuidemos Calas y Playas - 7 Consejos

Aquesta platja d'arena fina de 400 metres de llarg i 18 d'ample, es troba al nord-oest de la ciutat d'Alacant, entre la Serra Grossa i el Tossal de Manises. El Cap d'Hortes protegeix aquesta zona de l'onatge pel que si només es trobarà moguda si el temporal ve del sud o de l'est, per a la resta estarà el mar en calma.

Vista panorámica de la playa.

A ser una platja semiurbana disposem de tots els serveis de llavapeus, wc, vigilància, primers auxilis, accés per a discapacitats, ombrel·les i hamaques, xiringuitos i restaurants per la zona. A prop es troba el Club Nàutic Alacant Costa Blanca on hi ha escola de surf, paddle surf i kayak i lloguer de material esportiu. També tenim una gran varietat d'hotels.

Vista panoràmica de la platja mirant cap a l'oest.

Aquesta zona té molt llegat històric ja que va ser un important port de les antics assentaments ibers i que després van passar a convertir-se a la ciutat romana de Lucentum. Es pot visitar en el jaciment arqueològic Tosal de Manises. El que ara és la platja era l'accés al mar de l'albufera. També s'han trobat restes de vaixells enfonsats com el cas del Derelicte de la Albufereta (veure vídeo). En la part est, on acaba la platja i comença una zona rocosa, podem observar unes antigues piscifactories romanes tallades en la roca.

Final de la platja per l'oest. Zona rocosa ideal per a fer snorkel.

Des d'ací comença el sender que recorre tota la rocosa costa del Cap de l'Horta fins a arribar a la Platja de Muchavista i pel qual gaudirem d'un bonic paisatge passant per la platja de l'Almadrava i diverses cales com la del Cantalar, la Cala dels Jueus, La caleta, cala La Palmera i el Far d'Hortes en la part més extrema. La ruta té uns 4 km i es pot fer en dues hores fent parades.

Zona de jocs per a nens, ideal per anar amb tota la familia. 

Disposa de varies zones de joc per a nens, per el que es ideal per anar amb tota la familia. L'aparcament en la zona és complicat però tenim alguns pàrquings de pagament i també es pot arribar amb transport públic d'autobús, parades Condomina - Albuferta i amb tramvia en la parada La Illeta.

Reseserva allotjament prop de Platja de l'Albufereta a Calas de Alicante - Albahia - Daniya Alicante - Bellavista 4 - Primera Línea - Albufereta - Balcón de Ulises - Ocean - Grandpa - Gorgeous Views - First Line. Pots veure totes les habitacions d'hotel i altres allotjaments de Alacant a Booking.com

Serveis

Bandera Blava
Aparcament
Amb bar o restaurant
Ombrel·les i gandules
Llavapeus
Socorrista
Lavabos
Papereres
Oficina de turisme
Zona infantil
Zona amb arbres
Club Nàutic
Accessos discapacitats

 Explica la teua experiència en aquest lloc

  Accedir   Registre
Gafas de sol Hawkers colección H20 eco-friendly

10 Fotografies

  Clubs i negocis a Alacant

Comentaris

La playa está bien comunicada con el centro, por autobús y tram. Siendo algo pequeña, a mí me parece encantadora. Y pocas veces me la he encontrado con mucha aglomeración de gente. Tiene un chiringuito, y está muy cerca de un club náutico, donde se pueden hacer actividades y donde se puede comer bastante bien, con unas vistas muy bonitas.
En esta playa de se realiza uno de los eventos de competición SUP más importantes de España, de hecho este año se realizará el Campeonato de España de Larga Distancia. Es una zona ideal apr ala practica de SUP por las marvillosas vistas de la costa y los servicios a pie de palya. En el náutico está el Club República SUP perfecto para iniciarse y evolucionar
No está mal la playa, se puede acceder facilmente desde la línea de tram dirección campello. En cuanto al aparcamiento es difícil encontrar. Consta de una zona de playa y si te gusta descubrir nuevos parajes, al final de la playa hay una zona de calas bastante tranquila y desierta, eso si, hay que llevar cuidado con el oleaje pues puede empujarte contra las rocas.