La Illeta dels Banyets

Alacant > El Campello

La Illeta dels Banyets

Alacant > El Campello
9 vots

Els banys de la Reina o la Illeta dels Banyets, es un dels punts més simbólics de la costa de El Campello. Ens encontrem amb una península que va ser habitada per íbers i romans i en part el seu nom ve per unes piscifactories excavades en roca, que la gent pensava que eren els banys privats d'una reina mora, pel que es coneix també, pels Banys de la Reina. Ens trobem en un enclavament molt bonic i en el que podem disfrutar d'un lloc ideal per disfrutar de la pràctica del snorkel o simplement pasar un dia de mar molt divertit.

No hay descripción de la imagen, inserta una

Aquesta península crea dos cales als costats del istme, una de major tamany que és d'arena i altra més petita de roques en la part nort. Si seguim fins al punt més extrem, trobarem varies piscifactories tallades en la roca i que han quedat com petites piscines amb canals que comuniquen entre elles i que podem travessar nadant. Per totes parts trobem hi ha plataforma de roca on podrem deixar les nostres coses i accedir al mar. Vos recomanem calceu escarpins ja que la roca està molt afilada per la erosió del mar i te parts que ens poden fer talls als peus.

No hay descripción de la imagen, inserta una

Una vegada entrem al aigua, trobarem llocs molt bonics per les formes que crea la roca i el fons marí en parts d'arena, altres de roca i zones de pradera de posidònia. Un recorregut molt recomanat es rodejar tota la plataforma de pedra i fer incursions per les antigues piscifactories. També trobarem una petita cova en la part de la cala de roques.

Vos recomanem amb émfasi visitar aquest bonic lloc, simplement per vore'l i gaudir del paissatge, com per l'excepcional lloc per a la pràctica del snorkel o símplement per passar un bon dia refrescant-se al mar amb la nostra parella, amics o familiars. També tenim la oportunitat de visitar el museu i conèixer un poc més als antics pobladors d'aquest espai.

No hay descripción de la imagen, inserta una

Com es un lloc que està en el municipi de El Campello, trobarem molts restaurants i bars a prop, pero no a la mateixa cala.

7 Consejos para cuidar Calas y Playas

 Explica la teua experiència en aquest lloc

  Accedir   Registre

Comentaris

Recomendadisimoo!! Solo por l historia que tiene detrás vale la pena, es un lugar concurrido por turistas y gente de la zona pero sin duda vale la pena, además puedes disfrutar de la fauna oceánica realizando snorkel
Gracias a vuestra página estoy descubriendo un nuevo mundo de calas y playas a lo largo de la provincia de Alicante. Concretamente en la zona de El Campello, donde solamente he remado en la amplia playa de arena veo que hay varias calas muy interesantes para practicar cualquier deporte náutico, destacando snorkel, SUP o kayak