Cales Punta del Marcarat

Alacant > Altea
11 vots

Cuidemos Calas y Playas - 7 Consejos

La Punta del Mascarat és un lloc molt especial, sembla un racó perdut del paradís, la seva sola visió ja ens fa creure que estem en un país exòtic. L'impressionant penya-segat de pedra que crea la serra de Toix i que veiem al nord, acaba de crear aquest fabulós paisatge en el qual ens trobem. Però no estem en terres remotes, ens trobem en Poble Mascarat, una urbanització que pertany a Altea i es troba a meitat camí entre aquesta i Calp.

Vista panorámica de la cala

La península que s'endinsa en la mar uns 200 metres, és una mola de roca amb pins en la part superior i crua roca de cara al mar. Genera dues cales, una petita a mà dreta si mirem des de terra a la punta i una altra a mà esquerra. La de la part esquerra és bastant més gran i de roques de grandària considerable pel que és complicat caminar i més si ho fem descalços (millor amb escarpins), i també és incòmoda si el que vols és tombar-te a prendre el sol, encara que segur que pots trobar algunes pedres en les quals asseure't còmodament. La cala de la dreta molt més reduïda i amb pedres més petites té un accés una mica més complicat per la forta inclinació del pendent però tenim una corda per a ajudar-nos a pujar i baixar.

Sens dubte és un lloc molt interessant per a la pràctica de snorkel o busseig, fent una ruta envoltant tota la punta rocosa, i voltants, les fotos que vam mostrar són envoltant tota la punta i arribant gairebé a la platja del Mascarat, que es troba una mica més al sud i també anant per la part del nord. Observarem els fons marins predominantment de roca, prop de la punta i de sorra, posidònia i formacions rocoses en altres parts, algunes d'elles molt cridaneres com podeu veure a les fotos.

Vista lateral de la punta del Mascarat

També podem anar nedant fins a la cala del Racó del Corb o anar amb kaiak o paddle surf cap al nord, on gaudireu de les vistes de l'impressionant penya-segat que forma la serra de Toix, i envoltant-la arribem a la badia on es troba Calp i el penyal d’Ifach.

Per a arribar ací, heu d'aparcar al carrer més prop de la riba de la urbanització i observareu un bloc de quatre edificis homogeni que té unes escales i també un ascensor. Baixem fins a la part inferior i anem vorejant l'edifici, passant per davant de la seva piscina fins al lloc on comença La Punta del Mascarat. Allí veurem unes curioses pedres pintades de colors blaus i morats i un balconet al mar amb dues hamaques velles per a gaudir del paisatge. Davant nostre es troben els accessos a les cales.

Esperem que gaudiu d'aquest espai natural i com sempre vos diem, cuideu d'aquest entorn tan preciós que la naturalesa ens ha regalat.

Pots veure tots els bars o restaurants de Altea a ElTenedor.es

Pots veure totes les habitacions d'hotel i altres allotjaments de Altea a Booking.com

 Explica la teua experiència en aquest lloc

  Accedir   Registre

Comentaris

Esta es una cala que nos recomiendan mucho!! Esperamos ir muy pronto para disfrutar de ella.
Me encanta esta cala 😍
excelentes vistas, dispone de aparcamiento amplio, chiringuitos, restaurantes...se trata de una playa nudista que no tiene una afluencia muy alta. lo mas interesante de esta playa es el snorkel, si eres fan de la fauna y flora marina te recomiendo esta cala!!! sin duda es preciosa tanto en su exterior como en su interior