Cala el Racó

Alacant > Calp
12 vots

Cuidemos Calas y Playas - 7 Consejos

Ens trobem als peus del monumental Penyal d'Ifach, en la seva part sud, un enclavament amb precioses vistes. Aquesta cala semiurbana és de grava mitjana i petita conforme ens acostem a la mar. Està delimitada pel dic de contenció del port esportiu i pesquer de Calp. Té una extensió de 70 metres per 20 d'amplària. Té una afluència mitjana a l'estiu, per la qual cosa disposaràs d'espai. Hi ha i un quiosquet on menjar o prendre alguna cosa, només els mesos de temporada alta.

Panorámica de la cala y con el Peñón de Ifach al fondo.

Hi ha un atractiu passeig marítim, el passeig ecològic Príncep d'Astúries, que envolta part del Penyal d'Ifach i en el qual podràs veure la impressionant mola de roca que surt de la mar, pràcticament de forma vertical. Per aquí veuràs gent que surt a córrer o simplement a passejar i gaudir de les precioses vistes, i fins i tot escaladors que faran alguna de les múltiples vies.

No hay descripción de la imagen, inserta una

Aquest lloc és d'especial interès per a la pràctica de snorkel i busseig, ja que està protegida pel dic del port i el penyal. També ajuden els seus fons rocosos i la gran prada de posidònia oceànica que neteja l'aigua. Encara que la mar estigui una mica regirat, les seves aigües són molt diàfanes, així que podràs gaudir dels seus preciosos fons i observar la seva fauna i flora marina. Mira aquí la immersió fent snorkel que vam fer vorejant la costa i en la qual vam poder veure diversos polps, entre ells una parella que fotografiem en ple acte reproductiu, molt difícil de veure per la seva naturalesa fugissera.

No hay descripción de la imagen, inserta una

Aquí es realitzen cursos de busseig i és habitual veure als alumnes fer les seves primeres pràctiques endinsats uns metres en la mar enfront de la cala. Es poden observar panells submergits, amb imatges i informació de les espècies de peixos i flora marina per als bussos que passin per aquí. A uns vint metres de la costa s'aconsegueix un considerable profunditat.

És el lloc ideal per on començar una ruta de caiac o paddle surf per a envoltar i observar el Penó d'Ifach i gaudir de les increïbles sensacions de trobar-nos enfront dels seus infinits penya-segats.

No hay descripción de la imagen, inserta una

Fins a aquesta cala arriba el carrer d'entrada al port esportiu, i encara que les places d'aparcament són limitades, podràs portar les teves coses fins ella i després anar a aparcar, per la qual cosa es converteix en un lloc molt còmode si practiques algun esport com a caiac, paddle surf o busseig, en els quals has de transportar un equip pesat.

Pots veure tots els bars o restaurants de Calp a ElTenedor.es

Reseserva allotjament prop de Cala el Racó a Porto Calpe - Rosa Marina - Marítimo - Náutico - Náutico I - Torre Alexandra - Penyal - Levante Beach - Bahía Mar. Pots veure totes les habitacions d'hotel i altres allotjaments de Calp a Booking.com

Serveis

Aparcament
Amb bar o restaurant

Esports aquàtics recomanats par a fer a Cala el Racó, per altres usuaris.

Snorkel (1) Busseig (1) Paddle Surf (1) Kayak (1)

 Explica la teua experiència en aquest lloc

  Accedir   Registre
Gafas de sol Hawkers colección H20 eco-friendly

7 Fotografies

Comentaris

Está playa de roca a los pies del peñon de Ifach en Calpe es perfecta como punto de salida de una excursión supera. Podemos poner como objetivo costear al rededor del Peñon disfrutando de la impresionante mole de piedra que parece emerger de en medio del Mediterráneo. Según avanzamos la altura de las paredes y la profuncidad de los acantilados marinos iran generando en nosotros sensaciones muy particulares, una energía muy especial que solo se siente cuando se está en comunión con la naturalza.
Mi favorita en calpe. Un rincón pequeño y encantador bajo el peñón. Donde los cantos rodados, la escollera y el peñón posibilitan la abundancia de vida de todo tipo. Un lugar ideal para hacer snorkel. A unos 250 metros de la orilla a unos 6 metros de profundidad podemos ver los restos de la caldera de vapor de un pecio de principios de siglo xx.
Cala pequeña y acogedora, siempre SUPER TRANQUILA. De fácil acceso, con aparcamiento y en el buceo miras hacia arriba y siempre tienes como referencia la sombra del gran Peñón d'Ifach. Increíble!
La Cala el Racó es una cala seminatural perfecta para bucear gracias a la claridad y limpieza de de sus aguas, se puede acceder por un puerto pesquero o a través del paseo Príncipe de Asturias, la cual nos invita a realizar un interesante paseo y descubrir desde otro punto de vista la belleza de nuestra costa mediterránea. Esta cala es perfecta para realizar buceo y dar un paseo marítimo