Cala del Tio Ximo

Alacant > Benidorm
9 vots

Cuidemos Calas y Playas - 7 Consejos

La cala del Tio Ximo, és una cala de pedres d'uns deu metres d'ample i altres vint de llarg i amb formacions rocoses a banda i banda. Es troba molt prop de Benidorm, on acaba la platja de Llevant, darrere de la Punta del Pinet, als peus de la part sud del parc natural de la serra Gelada. Mirant al mar, podem gaudir de les vistes de l'illa de Benidorm al lluny.

Vista panorámica de la cala

No sembla que ens trobem en aquest municipi, pel canvi de paisatge tan brusc, en plena naturalesa, entre muntanyes, roques i mar. Sens dubte és un lloc on prendre aire fresc i escapar del ciment i de la bullícia de la ciutat i les platges en temporada alta, encara que aquí tampoc estarem sols en aquests mesos.

És un bon punt des d'on practicar snorkel, podent anar cap a tots dos costats, per un fins a la cala de l'Almadrava, passant per una cova i cap a l'altra part també molt rocosa. És bon lloc per a bussejar ja que s'aconsegueix bastant profunditat a poca distància i té l'al·licient d'estar en la reserva natural protegida pel que trobarem més vida marina. També és un bon punt de sortida per a fer una travessia amb kayak o paddle surf cap als penya-segats de la serra Gelada i arribar fins al far del Albir.

Vista panoràmica de la cala

Una altra activitat que podem fer és caminar cap a la Torre de la Punta del Cavall, tant per un camí asfaltat com per una sendera vorejant la costa, des d'on gaudirem de les vistes de la Torre i del gran penya-segat que forma la serra Gelada enfront del mar mediterrani.

Fins aquí arriba un camí asfaltat però no disposem de molt d'aparcament, encara que al llarg del camí podem deixar en alguns llocs el cotxe i també en la part elevada. Entre la cala Almadrava i la del Tio Ximo.

Pots veure totes les habitacions d'hotel i altres allotjaments de Benidorm a Booking.com

Esports aquàtics recomanats par a fer a Cala del Tio Ximo, per altres usuaris.

Snorkel (1) Busseig (1) Paddle Surf (1) Kayak (1)

 Explica la teua experiència en aquest lloc

  Accedir   Registre
Gafas de sol Hawkers colección H20 eco-friendly

5 Fotografies

Comentaris

Para mí siempre será la primera y única. Nacida en Benidorm, esta cala fue donde aprendí a hacer Snorkel, donde me enamoré del mar y de sus preciosas profundidades. He vivido 10 años en Alicante, y he conocido playas y calas maravillosas. Pero siempre será la cala del Tio Ximo la única. Los colores, las aguas cristalinas... la desconexión del mundo cuando estás dentro de sus aguas. ¡Decir que me encanta es poco!
Experiencia increíble. Mar tranquilo y atardeceres con la puesta de sol ESPECTACULARES. Lo recomiendo al 200%.