Cala de Dins

Alacant > Xàbia
9 vots
Cuidemos Calas y Playas - 7 Consejos

La cala de Dins es troba a Xàbia, en la part més al sud, just abans d'on comença la zona de muntanya. També és la part final d'una llengua de roca que recorre tot el litoral de la costa d'aquest municipi. Ens trobem davant d'uns penya-segats on finalitza la badia de Xàbia i comença una zona muntanyenca que contínua cap al sud per tota la costa fins a Moraira. Veiem davant de nosaltres, mirant cap al mar, el Cap Prim. Sens dubte aquest racó té un encant especial i gaudirem d'aquest enclavament natural.

Vista panoràmica de la cala

Trobem una part petita de grava que després dóna pas a uns còdols més grans i una altra part de roca que crea un espigó natural amb alguns trossos més regulars on ens podrem tombar. Entre el penya-segat i també per aquest entrant rocós, la cala està protegida de l'onatge i solem trobar aigües tranquil·les. També gaudirem de la pràctica de snorkel ja que hi ha bonics fons marins en aquesta part, amb zones de bastant profunditat i formacions rocoses molt variades i amb desnivells. També fons marí de sorra i algunes zones amb posidònia.

Espigó natural rocós

Encara que està en un lloc allunyat gairebé en un racó, és una cala coneguda i veiem turistes arribar fins aquí per a poder gaudir del mar o simplement observar aquest magnífic lloc. Segurament també observarem moltes embarcacions que arriben fins a prop d'aquesta cala per a fondejar i quedar-se a passar el dia. No hi ha cap bar o quiosquet a prop així que haurem de portar-nos menjar i beguda, i endur-nos les escombraries de de tornada a casa. Recomanem l'ús de escarpins ja que parts de la roca on ens podem fer mal als peus. 

Podem accedir caminant des d'un aparcament situat a 300 metres caminant pel passeig marítim i també des del mirador de les Caletes, des d'on tenim unes vistes molt bones d'aquesta part de la costa. Aquí només hi ha tres places de cotxe i l'accés és a través d'un pendent molt empinat i amb trams d'escalinata, però sens dubte és recomanable pujar fins ací per a gaudir de les vistes.

Reseserva allotjament prop de Cala de Dins a Cala Blanca - Cala BLanca II - Tosca Mar - Toscamar Jardín - Toscamar 90. Pots veure totes les habitacions d'hotel i altres allotjaments de Xàbia a Booking.com

Serveis

Aparcament

 Explica la teua experiència en aquest lloc

  Accedir   Registre
Gafas de sol Hawkers colección H20 eco-friendly

8 Fotografies

Comentaris

Esta pequeña cala, próxima a la cala de la Sardinera puede ser objetivo para principiantes en subidas superas desde el Arenal contra viento en verano, siempre en paralelo a la costa, y disfrutando de regreso. También es un punto de paso en la ruta a Porticholl o Cap Prim. Es una cala de ensueño, con aguas cristalinas y fondos llenos de vida.
Increíble la tranquilidad que te transmite esta cala, puedes desconectar de la ajetreada vida de l cuidad. Muy recomendada, quedan pocas calas tan bien conservadas en la comunidad, es trabajo de todos conservarlas y reducir las emisiones de residuos en ellas 🙏🏻🌎