Cala Collao o Rac贸 del Corb

Alacant > Calp
9 vots
Cuidemos Calas y Playas - 7 Consejos

La cala del Collao o Racó del Corb és l'última del terme municipal de Calp que limita amb el d'Altea. Arribem amb el nostre cotxe fins als carrers de les urbanitzacions que hi ha al poble Mascarat, on podem aparcar-lo i seguir a peu fins a la nostra destinació. Ens acostem a una pinada i des d'allí baixarem per un camí que hi ha entre el arbres, bastant curt però amb molta pendent en alguns trams.

Vista general

Una vegada en la cala de pedra podem contemplar el gran penya-segat que bloqueja el sol a primeres hores del matí i en el qual hi ha vies per a practicar escalada. Al trobar-se protegit pel penya-segat, és més probable que el mar estigui tranquil que en altres emplaçaments més oberts, segons la direcció del corrent, per la qual cosa és un bon lloc per a la pràctica de snorkel. El difícil accés que té ho fa més complicat per a portar el kaiak o la taula de paddle surf encara que no impossible.

Una vegada en l'aigua podem fer una ruta pegats al penya-segat, observant la paret de pedra tant sota l'aigua com fora. Observant el bonic paisatge marí marcat pel mur de pedra, grans roques i prades de posidònia oceànica. Hem d'anar amb compte de no acostar-nos massa a la roca, les ones han anat erosionat la part que hi ha sota l'aigua, deixant com un balcó de roca en la superfície. Mentre anem bussejant pensem que estem allunyats de la roca, però en algunes parts podríem endur-nos un colp al cap si la corrent és molt forta.

Vista parte sur

Si teniu esperit explorador, podeu anar fins a una cova que es troba a gairebé una hora nedant seguint el mur de roca. L'accés és molt difícil i hi ha un graó en el qual necessitareu ajuda d'una altra persona per a pujar-lo. És preferible que aneu acompanyats i tingueu en compte l'estat del mar i que normalment al migdia es sol agitar una mica més i pot dificultar el nostre retorn.

Podem anar nedant també cap a la part esquerra de la cala, on trobem un petit sortint de roca que crea diferents espais interessants per a ser inspeccionats bussejant. Des d'allí podem observar una altra cala a la Punta del Mascarat.

Com sempre dir-vos que cuideu l'entorn i deixeu tot com està, així la gent que vingui darrere de nosaltres podrà gaudir igual que ho hem fet nosaltres.

Pots veure tots els bars o restaurants de Calp a ElTenedor.es

Reseserva allotjament prop de Cala Collao o Rac贸 del Corb a Mascarat Beach - Holiday Jazmines - Morro de Toix - Mascarat 3 - Altea - Girasoles. Pots veure totes les habitacions d'hotel i altres allotjaments de Calp a Booking.com

Serveis

Aparcament

 Explica la teua experi猫ncia en aquest lloc

  Accedir   Registre
Gafas de sol Hawkers colecci贸n H20 eco-friendly

3 Fotografies

Comentaris

Es un entorno 煤nico, sin duda una de mis calas favoritas, la recomiendo especialmente por el buceo ya que el agua esta limpia y transparente y tambi茅n tiene poco oleaje y eso facilita el buceo y a la vez da sensaci贸n de relajaci贸n.
Como bien se indica en la p谩gina, el acceso desde tierra es algo complicado para transportar tablas r铆gidas hasta la playa, aqu铆 la oci贸n de tablas hinchable puede ser una buena alternativa. Es importante tener en cuenta que este tipo de playas o calas con altos, y profundos, acantilados suelen ser zonas con corrientes y en 茅poca de tr谩fico mar铆timo las olas de motos de agua y barcos pueden producir efecto rebote al golpear en los acantilados. Siempre mucha precauci贸n y remar con un nivel medio alto.