Cala Barraca o Portixol

Alacant > Xàbia
7 vots
Cuidemos Calas y Playas - 7 Consejos

La cala Barraca o Portixol és una cala en un entorn preciós, situada entre el Cap Prim, el Cap Negre i enfront de l'Illa del Portixol. És de roques mitjanes i una part és una plataforma de roca que divideix la cala en dos. Tenim unes precioses cases de pescadors pintades de blanc i blau cel en portes i finestres, uns colors molt del Mediterrani. Té una longitud de 600m i una amplària mitjana de 8m.

Vista panoràmica de la cala i el Cap Negre al fons. Zona de acantilats rocosos amb bosc de pins. Aigües cristal·lines i fons marí rocós.

És un lloc especial per a la pràctica de snorkel pels seus diferents espais. En una zona sembla que estiguem en un laberint entre roques per una roca esquerdada per on podem ficar-nos. Altres zones de més profunditat i amb prades de posidònia i fons sorrencs. També és normal veure per aquí durant tot l'any pescadors subaqüàtics.

Aquesta orografia, fa que aquest lloc siga ideal per a fer rutes amb kayak o paddle surf i gaudir dels penya-segats rocosos amb pineda del Cap Negre, sempre visible des de la cala. Si anem cap al nord tenim el Cap Prim i podem arribar fins a la Cala Sardinera, passarem per una zona més àrida però molt bonica també. I com no, podem fer una ruta i envoltar l'Illa del Portixol anant amb compte ja que hi ha algunes embarcacions circulant per la zona a l'estiu.

Vista a peu de platja cap al nord. Illa del Portixol al fons.

Hi ha una petita ruta per caminar, que connecta aquesta cala, amb la Creu del Portixol o també podem anar fins al Cap Prim i fins a la Cala Sardinera. Això sí vos recomane fer-ho ben d'hora o en èpoques que no siga en ple estiu.

Tenim un parell de restaurants en la cala pel que podrem prendre cerveses o refrescos i menjar varietat de peix fregit i altres plats enfront del mar, gaudint de la gastronomia, les vistes i la brisa marina.

No hi ha molta zona d'aparcament i en època d'estiu se satura. Molts aparca en zones de la carretera que no estan habilitades per a això, i cal anar amb compte per que poden multar. Igual hem de deixar el cotxe bastant lluny i baixar caminant, però la millor estratègia és arribar ben matí.

Pots veure totes les habitacions d'hotel i altres allotjaments de Xàbia a Booking.com

Serveis

Aparcament

 Explica la teua experi√®ncia en aquest lloc

  Accedir   Registre
Gafas de sol Hawkers colección H20 eco-friendly

8 Fotografies

Comentaris

Remar desde el Arenal hasta la Isla del Porticholl siempre es una buena aventura, es ideal si la previsión de viento da Sur, ya podremos disfrutar de una vuelta potente con el viento y el mar a favor. Aunque es un spot con bastante tráfico es apto para remar sin problema, atención a los vientos. La Isla por el lado del mar a veces tiene rebote igual que Cap Negre, Cap Prim. Si remas por esta zona, es imprescincible dar la vuelta al islote llamado el Bergantí por su forma similar a esta embarcación. Costear de forma tranquila por esta cala te llevará a descubrir fondos transparentes, cuevas e impresionantes acantilados. Nos vemos en el agua
Sin duda para mi la que m√°s he frecuentado. Cala peque√Īa y el agua impecable. Recomendable ir temprano o bucear sobre todo en mayo junio, o septiembre-noviembre para evitar grandes aglomeraciones de gente. El buceo en la isla de enfrente es incre√≠ble. Las casitas que decoran la cala le dan un toque veraniego donde mucha gente se hace fotos. Cala muy recomendable!!