Banys de la Reina

Alacant > Calp
3 vots

Cuidemos Calas y Playas - 7 Consejos

Els Banys de la Reina són un conjunt 6 piscifactories d'època romana, que van ser tallades en aquesta zona rocosa de la costa. Van servir per a criar i proveir de peix fresc a les gents del moment i ara les podem gaudir com a piscines naturals on refrescar-nos protegits de l'onatge.

Detalle de las piscifactorias. Se aprecia perfectamente la separación entre ellas y los conductos que las comunican. Se observa la torre del molino del Morelló que aún se mantiene en pie.

S'anomena així, perquè antigament es pensava que aquestes piscines pertanyien a una reina mora i així s'ha s'ha mantingut fins al present. Hi ha una escala que ens permet l'accés des del passeig marítim que recorre tota aquesta part de la badia de Calp. Comença a la Platja de l'Arenal - Bol, passa per la cala Cala del Morelló, molt pròxima a aquest enclavament i arriba fins a la Cala del Cantal Roig, al costat del port pesquer i nàutic, ja als peus del colós Penyal d'Ifach.

Les zones contigües a les piscines disposen de zones de roca tallada plana que ens poden servir per a tombar-nos, i això sí, millor que portem una tovallola gruixuda per a estar més confortables i recomanem l'ús d'escarpins per a caminar per la zona i accedir a l'aigua amb més comoditat i sense perill a ferir-nos amb algunes roques que l'erosió de la mar ha esmolat.

Panorámica de las piscinas naturales y el Peñón de Ifach.

Aquí és un lloc perfecte per a practicar snorkel i passar pels canals que connecten amb la mar i recórrer aquesta part rocosa de la costa, que normalment té aigües cristal·lines i contemplar els peixos que avui dia poden entrar i sortir de les piscines de manera lliure.

Aquestes piscifactories estaven comunicades entre si i amb la mar a través de conductes. Tenien comportes fetes de bronze o de plom que permetien l'entrada de l'aigua però evitaven que s'escapessin els peixos i segurament tenien diferents espècies separades en cadascuna de les estades.

Captura aérea de parte del yacimiento de los Baños de la Reina. Se conserva en pie el molino del Morelló.

Consta d'un luxós palauet romà amb pati circular, vuit habitacions i termes. És un dels més importants trobats en tota la Hispània romana i es troba just a l'altre costat del passeig marítim. Els adorns en marbre i els preciosos mosaics trobats ens indiquen que l'habitant disposava d'un alt nivell econòmic i avui dia alguns d'ells s'exposen en el museu arqueològic MARQ d'Alacant.

Així que si voleu donar-vos un bany refrescant envoltats d'un enclavament històric, aquest és el vostre lloc.

Pots veure tots els bars o restaurants de Calp a ElTenedor.es

Reseserva allotjament prop de Banys de la Reina a Port Europa - Porto Calpe - RH Ifach - Rubino - Rubino 5C - Rubino 13 B - Bernia al Mar 9A - Realet - Friends La Reina - Les yeux dans le bleu - Ifac - Galtor 6 - Cinema Duplex - Calpe - Morello. Pots veure totes les habitacions d'hotel i altres allotjaments de Calp a Booking.com

Esports aquĆ tics recomanats par a fer a Banys de la Reina, per altres usuaris.

Snorkel (1)

 Explica la teua experiĆØncia en aquest lloc

  Accedir   Registre
Gafas de sol Hawkers colecciĆ³n H20 eco-friendly

7 Fotografies